Τρίτη 26 Δεκεμβρίου 2023

Γιορτινά μουσικά πεφταστέρια

Περνάμε δύσκολα, λιμοί, καταποντισμοί και όλα τα κακά της μοίρας μας έχουν εφορμήσει και μας σφυροκοπούν ανελέητα . Δοκιμάζονται οι αντοχές και η υπομονή μας. Πόλεμοι, εγκληματικότητα, κάθε είδους παραβατικότητα, μια φύση που εκδικείται ανελέητα, κι εμείς με μια επιδεικτική κοινωνική αναλγησία, που φτάνει στα όρια της ψυχικής αναπηρίας, από ψηλά αγναντεύουμε. Ο άνθρωπος όμως έχει αποδείξει  σε όλη την ιστορία του ότι είναι δυνατόν να αντεπεξέλεθει.

Αυτές τις μέρες μας δίνεται η ευκαιρία και ο χρόνος να κάνουμε τον απολογισμό μας και να καθαρίσουμε την ψυχή και το μυαλό μας.

Αν το γυαλί απ’ όπου βλέπουμε και αντιλαμβανόμαστε τον κόσμο ήταν πιο καθαρό, το καθετί θα φαινότανε στον άνθρωπο τέτοιο που πραγματικά είναι, δηλαδή χωρίς αρχή και τέλος. Όμως ο άνθρωπος πήγε και κλείστηκε από μόνος του και περιορίστηκε σε τέτοιο σημείο, που να μη βλέπει παρά μόνο όσο του επιτρέπουν οι χαραμάδες της φυλακής του.
 (Εν Λευκώ, Οδυσσέας Ελύτης)

Να θυμηθούμε ξανά τη γύρω μας αρμονία και τελειότητα που έχει την παρέμβαση πολλών θεοτήτων. Να μακαρίσουμε την τόση γύρω μας ομορφιά, τα δέντρα, τα βράχια, τη θάλασσα, τον κατάστερο ουρανό, που δεν τα έχουμε εκτιμήσει δεόντως, και την έχουμε στερηθεί λόγω της ακούσιας τύφλωσης στην οποία μας υποτάσσει η καθημερινότητα. Και μαζί οι άνθρωποι να ξαναβρούμε όλα τα υλικά που μας έχουν δοθεί για την υπόστασή μας.

Είναι νομοτελειακό, το φως είναι μπροστά. Ας πάει στο καλό το 2023. Μακάρι, με τον νέο χρόνο να είναι όλα ευοίωνα για ολόκληρη την ανθρωπότητα. Να είμαστε υγιείς, χαρούμενοι, ευτυχισμένοι, μακριά από έννοιες και με πολλά μειδιάματα!

Προς το παρόν, τα διαχρονικά χριστουγεννιάτικα τραγούδια ας πλημμυρίσουν με νοσταλγικούς ήχους τα μοναχικά σπίτια μας. Μ.Μ.


Let is snow – Frank Sinatra  

 White Christmas – Elvis Presley  

 O holly night – Perry Como  

 Christmas night in Harlem – Louis Armstrong  

 Santa Claus is coming in town – Frank Sinatra  

 Silent Night - Nat King Cole 

 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου